Omgeving van de B&B

De B&B ligt midden tussen de weilanden onder aan de Utrechtse Heuvelrug. Voor de deur kronkelt de dijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede.

Amerongen
Amerongen heeft een mooie historische kern met veel authentieke geveltjes. Bezoek een expositie op kasteel Amerongen, of neem een kijkje in het tabaksteeltmuseum om te zien hoe vroeger in en rondom Amerongen tabak werd geteeld. Loop de uiterwaarden in op zoek naar zeldzame vogels, of gewoon om van de omgeving te genieten.

Activiteiten in de omgeving
B&B Boerderij de Ark ligt direct aan de langeafstandswandeling LAW Trekvogelpad en het klompenpad Cotlandenpad. Vanuit de B&B wandel je direct het bos in naar Landgoed Zuylenstein en Amerongen. Direct aan de overkant wandel je de Amerongse Bovenpolder in, de uiterwaarden langs de Nederrijn. Vanuit Amerongen loop je zo het uitgestrekte Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in, met onder andere het Leersumse Veld.
Over de dijk voor de B&B langs lopen diverse mooie fiets- en wielrenroutes. Pak het pontje van Amerongen naar Eck en Wiel en je fietst zo de Betuwe in. Of beklim de Amerongse berg, met zijn 69 meter het hoogste punt van Utrecht. Over de gehele Utrechtse Heuvelrug zijn daarnaast schitterende mountainbike routes uitgezet.

Wijk bij Duurstede
Wijk bij Duurstede heeft een gezellig centrum met winkeltjes en leuke terrasjes. Er staan veel monumentale panden, kerken om te bezichtigen, Kasteel Duurstede en de molen aan de oude haven. Vanaf Wijk begint het 29 km lange Kromme Rijn pad naar Utrecht.

Restaurants en eetgelegenheden
In en om Amerongen zijn een aantal restaurants en eetgelegenheden te vinden. Direct wanneer je vanaf de B&B de dijk af Amerongen in rijdt, bevindt zich Herberg Den Rooden Leeuw. Binnen de muren van het kasteel Amerongen eet je in de oude stallen bij restaurant Bentinck. Of voor buiten eten op het terras kun je naar Buitenlust, en voor Chinees eten naar Bamboo City. Daarnaast zijn ook in de omgeving in Wijk bij Duurstede en Rhenen diverse leuke en goede restaurants te vinden.